توضیحات ضروری:
در این بخش، گفتگوی این حقیر را که در تیر ماه سال 86 با دانش آموزان و دانش جویان کاربر یکی از سایت ها ی کشور صورت گرفت، مطالعه خواهید فرمود. این گفتمان به مدت 1 هفته ادامه داشت و در آن موضوعات بسیاری حتی خارج از ریاضیات - و گاهی هم کاملاً شخصی -مطرح شد که فکر می کنم به عللی مفید باشد. سوالات تقریباً به همان صورتی که پرسیده شده، آمده است. به امید این که چنین گفتگوهایی در جامعه ی علمی ما بیش از پیش ادامه یابد که دانش آموزان و دانش جویان به چنین بحث هایی بیش تر نیاز دارند تا دعوا بر سر فلان فوتبالیست و فلان هنرپیشه و ...
موفق باشید.
مهدی مفیدی احمدی
بعنوان اولین سوال لطف کن یه بیوگرافی از خودت بگو ...
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام و آرزوی موفقیت و بهروزی برای همه ی دوستان عزیز
راستش هنوز هم در عجبم که چطور صندلی نشین شما شدم. واقعاً می گم خودم رو در حد و اندازه ی این چیزا نمی دونم. بنده در قسمت کوچیکی از این سایت بزرگ خدمت می کنم و سعیم بر این بوده که در حد توان و فرصتم مشکلی از مشکلات علمی دانش آموزان و دانشجویان عزیز رو با کمک همکارای دیگه حل کنم. نمیدونم چه چیزی دوستان عزیزم رو به فکر حروم کردن صفحات ارزشمند این سایت انداخته، خدا می داند. امیدوارم این یک هفته پشیمونتون نکنم.
با یاد و نام خدای قادر متعال شروع می کنم.
نام کامل بنده مهدی مفیدی احمدی، 35 ساله، ساکن شهر زیبای زنجان. متاهل هستم و دو فرزند دارم. یکی به نام زهرا 8 ساله و دیگری به نام فاطمه 1.5 ساله. مدرک بنده کارشناسی ارشد ریاضیات محض است و شغلم هم مدرس ریاضی.
اجازه دهید قبل از اینکه به سوالات کاربران محترم جواب دهم، یک نکته را عرض کنم. ممکن است عمداً به بعضی سوالات جواب ندهم . امیدوارم دوستان عزیز را با اینکار رنجیده خاطر نکنم.
معيارهاتون براي انتخاب همسر چيه؟(چه انتخاب انجام شده باشه چه نه)
راستش رو بخواهید بنده همسرم رو با وسواس تمام انتخاب کردم. معیار اصلی بنده هم غیر از تدین و نجابت شخصی و خانوادگی و زیبایی ظاهر و باطن، میزان درایت و رشدعقلی او بود.
بهترين رياضي دان معاصر و قديمي به تفكيك در ايران و جهان از نظر شما كيا هستند؟
ببینید دوست عزیز در حدود 100 شاخه تخصصی در ریاضیات وجود دارد و نمی توان گفت کدام ریاضیدان بهترین است. صدها ریاضیدان بسیار برجسته در داخل و خارج وجود دارند. اما اگر اصرار دارید نام ببرم به روی چشم: در ایران آقایان دکتر بهزاد و دکتر محمودیان و در خارج از کشور، ریاضیدانان فقید: سرژ لانگ و پال هالموس (که اینها بیشتر به خاطر تخصص عجیبشان در آموزش ریاضیات معروف هستند. به طور مثال سرژ لانگ چنان زیبا سخنرانی می کرد که در حدود سه ساعت مردم عامی و غیر متخصص در ریاضی را در سالن نگاه می داشت. کشور ما به چنین ریاضیدانان معلمی واقعاً نیازمند است.)
از ریاضیدانان قدیمی از خوارزمی و خیام و نیز نیوتن و گاوس می توان به عنوان بهترینها نام برد.
به نظرتون نيوتن خيلي مخ بوده يا اينشتين؟كدومشون باهوش تر بودن؟
فکر نمی کنم بتوان بین آنها باهوشترین را انتخاب کرد.
اگه مي شد پدر مادرتون رو خودتون انتخاب كنيد همينا رو انتخاب مي كرديد؟
فعلاً که چنین چیزی ممکن نیست.
از دوران بچگی ات بیشتر توضیح بده؟
بسیار شلوغ بودم و گریه ی مادرم را در می آوردم. چند بار هم گم شدم و پدر و مادرم با کلی مصیبت پیدایم کردند.
فكر ميكني رياضيات تابع فيزيكه يا برعكس؟
هیچکدام، نه ریاضی تابع فیزیک است و نه فیزیک تابع ریاضی، اما هر دو به یکدیگر نیازمندند و به یکدیگر ایده می دهند. بزرگترین کارهای تحقیقاتی بشر در ریاضیات از ایده های فیزیکی ناشی شده است (همانند کارهای نیوتن و لایبنیتز در کشف حساب دیفرانسیل و انتگرال) و پیشرفته ترین ایده های فیزیکی از دل ریاضیات متولد شده اند (مانند نظریه تارها که هم اکنون طرفداران زیادی در جهان دارد).
به رياضي علاقه داري؟؟
بسیار زیاد
در مورد خدا باوری انیشتن شما اطلاعاتی دارید؟ چون واقعا در این مورد مطالب ضد هم هست.
در اینباره اطلاع خاصی ندارم. فقط چند تا جمله از ایشان این ور و اونور دیدم.
بعضی اعتقاد دارند که خدا باور بود و حتی اسلام و شیعه را هم قبول داشت و بعضی هم ادعا میکند که حتی وجود خدا را هم زیر سوال میبرد.
درست یا نادرست بودن این مطلب خیلی مهم نیست. با قبول داشتن یا نداشتن انیشتین چیزی به حقانیت اسلام و تشیع اضافه یا از آن کم نمی شود.
به نطر شما هدف خدا از خلق انسان چه بود؟
و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون
و انسان باید در این دنیا به چه برسد؟
به کمال وجودی خودش که همان بارور کردن تمام استعدادهای درونی اوست.
چرا اعداد تموم شدنی نیستن!!(نمیخوام اثباتهای پیچیده کنین!!! به زبون ساده !!!)
جوابش خیلی ساده ست. هر عدد طبیعی رو که در نظر بگیری اگه به اون 1 اضافه کنی عددی بزرگتر از قبلی به دست می آد. پس بزرگترین عدد طبیعی موجود نیست. بنابر این اعداد تموم شدنی نیستن!!
من سنم کمه و از ریاضیم تا حد سنم(سوم راهنمایی) میدونم یکمم اطلاعات کمه دیگه پس اگه سوال تخصصی نمیکنم شرمنده چون شاید جوابشو نفهمم.
ریاضیات از ریاضت میاد؟
به این سوال آقای پرویز شهریاری یکی از معروفترین چهره های ریاضی کشور اینگونه پاسخ داده اند:
رياضيات به معني علمي است که با رياضت به آن مي رسند، در حالي که خود رياضيات اصلا به معناي رياضت کشيدن نيست ، اگر با دانش آموز درست رفتار شود و بخصوص به کار گروهي توجه شود و معلم سعي کند همه چيز را از زبان خود دانش آموزان بيرون بکشد.
رياضيات علمي پيوسته است و اگر دانش آموزي يک مفهوم را متوجه نشد، نمي تواند بقيه مباحث را بفهمد. معلمها بايد از همان ابتدا به صورت اصولي و پايه اي رياضيات را آموزش دهند، اما من فکر مي کنم يکي از موانع اصلي تفکر و انديشه در زمان ما همين مساله کنکور است ؛ زيرا دانش آموزان از وقتي که پشت ميز کلاسهاي راهنمايي مي نشينند فقط احتياج دارند با تست کار کنند و اگر هم تصادفا وارد دانشگاه شوند، مي بينند که اصلا وضع آن طوري که فکر مي کردند نيست و در نتيجه در تمام دوره دانش آموزي نه کتابي مي خوانند و نه به مفاهيم توجهي دارند و هيچ چيزي را عمقي ياد نمي گيرند.
مطالعه ی کامل این مصاحبه را به همه ی دوستان توصیه می کنم.
مصاحبه با استاد پرويز شهرياری
تا بحال احساس کردین که ریاضی واقعا داره اذیتتون میکنه؟
اذیت که نه اما سختی چرا، در هنگام کار روی یک مساله گاهی ماهها تلاش می کردم و حتی بعضی وقتها تا اذان صبح بیداری می کشیدم، اما مساله تسلیم شدنی نبود. بالاخره راه حل مساله هنگامیکه بعد از تدریس به شهر بر می گشتم، پیدا شد. جالب اینجاست که این مساله بعداً به عنوان یک کار تحقیقیاتی در یکی از مجلات خارج از کشور به چاپ رسید.
آیا قسمتی از ریاضی هست که توش منطق نباشه؟
نه، حتی به عقیده بعضی از ریاضیدانان طراز اول، ریاضیات همان منطق است و بالعکس.
توی ریاضی استعداد مهمتره یا تمرین و پشتکار؟ من خودم تمرین و پشتکار رو مهمتر میدونم.
با شما موافقم، اما استعداد هم لازمه.
یک سوال هم خودم داشتم: بعد از تریلیارد چه واحدی میاد؟(ببخشید نمیتونم کلمه ها رو صحیح بگم)
كوادريليون =10 به توان 15
به اینجا مراجعه کنید:
http://www.forum.p30world.com/showthread.php?t=80328
معلم چه مقطعي هستي؟؟ دبيرستان يا راهنمايي؟؟
دبیرستان
من به یه نتیحه رسیدم........ وقتی عدد X رو به عدد Y تقسیم کنیم و حاصل مجذور کامل باشه، با ضرب X در Y ،جواب باز هم عددیه که مجذور کامله.......... آیا این قضیه درسته؟ میشه اثباتش کرد؟
حرف شما کاملاً درست است. فرض کنید x و y دو عدد طبیعی باشند و a نیز عددی طبیعی. آنگاه
از دنياي رياضيات چطور ميشه به خدا رسيد ؟
نمی دانم این چه تبی است که به جان دانش آموزان و دانشجویان افتاده است که می خواهند به زور هم که شده خدا را به وسیله ی ریاضی ثابت کنند یا از آن به خدا برسند. آنقدر دلایل محکم و متقنی در اثبات وجود خدای متعال هست و آنقدر راههای زیبا تر و بهتری برای رسیدن به خدا وجود دارد که نوبت به ریاضی نمی رسد. به سوال شما خیلی مختصر این گونه جواب می دهم: اگر به پیشرفت عجیب و غریب ریاضی در چند صد سال اخیر - به ویژه در صد سال گذشته - فقط نیم نگاهی بیندازیم عظمت و شکوه ذهن و اندیشه بشر کاملاً مشخص میشود. به طور مثال برای اثبات یک قضیه 4 سطری، در حدود ده هزار صفحه اثبات عرضه میشود. فهم اثبات این قضایا هم نیاز به داشتن فوق تخصص در چند رشته از ریاضیات است. البته این فقط قسمت بسیار کوچکی از فعالیتهای ذهنی بشر است. بشر به وسیله ابزار قدرتمندی همچون ریاضیات، عملاً طبیعت را - حتی در خارج از منظومه شمسی - به استخدام خود درآورده است و ... حال بشر با چنین قدرت ذهنی شگفت آوری آیا معلول طبیعت بی جان بی شعوری است که حتی قدرت تغییر خود را هم ندارد؟!!
از اطاله ی کلام و از اینکه ییهو !! جدی شدم عذر می خواهم. معلمی بد دردی است!! خودتان بالعیان یک چشمه از آن را مشاهده کردید.
نظرت درباره چارلز داروين چيه ؟
ایشان یکی از دانشمندان بزرگ انسان شناس است که با وجود تقید به مذهب و دین الهی، نظریه ای ارائه کرد که برعلیه دین تفسیر شد.
خوب من هم چند تا سئوال داشتم (راستی مهدی جان من هم آذری زبانم(البته اصلیتم آذریه))
دوست عزیز بنده آذری زبان نیستم اما مخلصشونم هستم. بنده 4 سال و اندی در تبریز دانشجو بودم.
کتاب خوبی درباره محاسبات سریع در ریاضیات سراغ داری ؟ ( من خودم تو این زمینه مطالعه زیاد داشتم کتاب " روش سریع تراختنبرگ در حساب " رو هم خوندم . به غیر از این کتابی رو می شناسی؟)
بله کتاب «سرعت انتقال و محاسبات ذهنی کاربردی» تالیف آقای علی بیات موحد (این فرد را از نزدیک دیده ام. اعجوبه ای است. در حالی که مشغول سخنرانی بود به طور مخفیانه در ذهن خود، بدون اینکه ما متوجه شویم، ضرب و تقسیم های بزرگی را که از او پرسیده بودند، انجام می داد و جوابش را می گفت، آنهم کاملاً صحیح.)
توی ریاضیات من به شخصه نظریه اعداد رو خیلی دوست دارم . شما به کدام قسمت علاقه بیشتری داری ؟
بنده هم این رشته را فوق العاده دوست دارم. اما اگر کسی بخواهد در این رشته ادامه تحصیل دهد نیازمند به داشتن معلومات عمیقی از جبر و آنالیز و هندسه توپولوژی است. بنابر این هر کسی را جرأت ورود به این رشته نیست. بنده در رشته جبر شاخه ی نظریه ی گروهها کار کرده ام. اما همه ی شاخه های ریاضیات را دوست دارم.
نظرت نسبت به هندسه ؟ ( یه کتاب جامع هم معرفی کن)
هندسه فعلاً درب اصلی برای ورود به جهان ریاضی است. دانش آموزان با مطالعه و حل مسائل آن روش استدلال درست را می آموزند. از طرف دیگر می توان دانش آموزان مستعد در رشته هایی مانند ریاضی و فیزیک را از طریق روشهای حل مسائلی که در هندسه به آنها داده می شود شناخت. حتی در دوره ی ابتدایی و راهنمایی هم وسیله ی سنجش بسیار خوبی است.
یک کتاب نسبتاً جامع: هندسه ی مسطحه (مقدمه ای بر هندسه ی نوین مثلث و دایره)، ترجمه ی آقای محمد دیانی، انتشارات فاطمی
اگه بهت بگن یک آدم بی گناه رو بکش تا 10 میلیون بیگناه نجات پیدا کنند این کارو میکنی؟
فعلاً چنین چیزی را رسماً از بنده نخواسته اند.
شطرنج بازی میکنی ؟
نه
چه مجله ها و روزنامه هایی رو مطالعه میکنی ؟
بیشتر، مجلات علمی، سیاسی و مذهبی.
اکثر روزنامه ها را هم مطالعه می کنم. از دوره ی نوجوانی سعی ام بر این بوده که از انواع و اقسام سلیقه های سیاسی موجود در کشور آگاه باشم و بدون تعصب حرف منطقی را بپذیرم. حتی سری هم به روزنامه های مهم جهان می زنم.
نظرت نسبت به پرویز شهریاری ؟
ایشان را یکی از ذخیره های بزرگ ریاضی کشور می دانم. از دوران دبیرستان با کتب ریاضی این مرد بزرگ آشنا بودم و هم اکنون هم نوع دید بنده درباره وضعیت آموزش ریاضی در کشور به ایشان بسیار نزدیک است.
آیا روش سریعی برای محاسبه ریشه پنجم یک عدد 9 رقمی سراغ داری ؟(منظورم اعدادی که جذر کامل داشته باشند)
نه متاسفانه چیزی در این باره نمی دانم. اگر روش خاصی در این زمینه بلدید، ما را هم بی نصیب نگذارید.
John Nash رو صد در صد میشناسی ....از زندگیش چی فهمیدین و چقدر براتون مفید بوده !؟
فکر می کنم فیلم «یک ذهن زیبا» هم به نقایص و هم به نقاط قوت شخصیت او اشاره کرده و نیازی به توضیح و تفسیر بنده ی حقیر نیست. منتهی گله ای که از اینگونه فیلمها دارم این است که مردم نوعاً این گونه فیلم ها را به کل جامعه ی ریاضی و ریاضی دانان تعمیم می دهند. از مردم بسیار شنیده ام که ریاضی دانان افرادی پریشان خاطرند که نمی توانند با محیط اطراف خود ارتباط درست برقرار کنند. این ذهنیت کاملاً غلط است. ریاضی دان نیز یک بشر است با تمام ضعفها و قوتهایش. بنده از نزیک ریاضیدانان بزرگ اروپایی و آمریکایی را دیده ام که در ارتباطاتشان چنان زیبا و لطیف عمل می کردند که دانشجویان حسابی جذب آنان می شدند. حتی با یکی از ریاضی دانان ما یک ترم تمام تنیس بازی می کردیم. یک ریاضیدان آمریکایی را می شناسم که از پرورشگاه کودکان بی سرپرست، کودکی را به خانه آورده بود (با اینکه خودش دارای فرزند بود) و برای او تا مرحله ی ازدواج پدری کرد. اگر تاریخ ریاضیات را مطالعه کنید از این گونه افراد بسیار خواهید یافت. هر چند ممکن در بینشان افراد پریشان خاطری هم همانند بقیه رشته ها ی علمی یافت شود. به شخصیت و میزان عقل و درک یک انسان باید نگریست نه به رشته تحصیلی او.
هدفتون از زندگی چی هست ؟
رضایت خدا و حجتش (عج)
سلام من به شما به خاطر زندگی موفق و زیبایی که دارید تبریک میگم.به شما ..خانوادتون..و پدر و مادر گرامیتون.امیدواریم در پناه خدا همچنان به فعالیتهای مفید مشغول باشید.
اینم سوال من؟
نظرتون در باره ی حذف کنکور چیه؟خوبه یا بد؟
حذف کنکور را به طور صد در صد به صلاح نمی دانم. دانش آموز باید در یک رقابت سالم علمی کشوری شرکت کند تا سره از ناسره مشخص شود، تا بعضی شکستهای علمی خود را در طول دبیرستان جبران کند، تا با سوالات خوب و استاندارد آشنا شود و ... حذف کلی کنکور مشکلاتی را هم برای معلمین ایجاد خواهد کرد. چرا که هنوز سیستم آموزشی و سنجش میزان یادگیری و نمره دهی در آموزش پرورش ، برای این کار آمادگی ندارد. در کنار این البته صددرصد موافق کم کردن اهمیت کنکور برای دانش آموز هستم تا دانش آموز تا حد بسیار زیادی به یاد گیری درست در طول دبیرستان عادت کند و معتاد تست و سرسری خواندن و مهمتر از همه ولخرجی برای ثبت نام در کلاسهای کنکور نشود. درلینک زیر در این باره مفصلا صحبت کرده ام.
http://forum.p30world.com/showpost.php?p=576406&postcount=301
شاید بتوان تقسیم 70 درصد نمرات تحصیلی دانش آموز و 30 درصد کنکور را برای قبولی دانش آموز در دانشگاه درست دانست.
معلمی از نظر رعایت عدالت شغل سختی نیست ؟ هیچ وقت در این باره دچار عذاب وجدان می شید ؟
باید معلم بود و با درد او آشنا شد. خدا می داند که در طول یکسال چه خون دلها که نمی خوریم و چه تشرها که به خود نمی زنیم. باور کنید توصیف این زجرها ممکن نیست. هر سال مشکلاتمان با دانش آموزان و دانشجویان بیشتر و بیشتر می شود و هر سال باید نوع برخوردمان را با نوجوانان و جوانان، خانواده های آنها و مسئولین مدرسه و دانشگاه عوض کنیم تا در انجام وظیفه ی سنگین معلمی کوتاهی نکرده باشیم. این راز ها و درددلها سر به مهر بماند بهتر است. شاید در سوالات بعدی بیشتر توضیح دادم.
در مورد گرایش تاریخ ریاضیات اطلاعی دارین ؟ توی ایران هست ؟
نه فعلا چنین گرایشی وجود ندارد (تا حدی که بنده اطلاع دارم).
هیچ وقت به فکر ادامه تحصیل بودین ؟
بله، سه بار در امتحان دکتری ریاضی شرکت کردم. در بعضی از این امتحانات، به لطف خدا، نفر اول هم شدم اما به دلایلی که گفتن آنها درست نیست، پذیرفته نشدم. البته نامید نیستم و باز هم تلاش خواهم کرد.
رشته ریاضی توی دانشگاه واقعا رشته سخت و پرزحمتیه و از طرف دیگر بازار کارش نسبت به خیلی از رشته ها مناسب نیست .
اینگونه که شما می گویید نیست. بازار کار برای دانشجویان مستعد و باسواد رشته ی ریاضی به ویژه بعد از دوره ی کارشناسی ارشد، اگر نگویم بیشتر از سایر رشته های علوم پایه است، کمتر از آنها هم نیست. هدف تاسیس رشته ی ریاضی در دانشگاهها تربیت افراد برای تحقیقات سطح بالا در این رشته است. چیزی که هم اکنون کاملا فراموش شده است و متاسفانه هر کس در هر سطح علمی هم که باشد می تواند وارد این رشته شود. یکی از زجر هایی که بنده حقیر در کلاس درس می کشم همین است. بارها و بارها و بارها !! شاهد بوده ام کسی در کلاس درس رشته ریاضی نشسته است که هم در دوره دبیرستان و هم در دانشگاه از ریاضی متنفر بوده و هست. ریاضیات را مسخره می کند و آن را برای آدمهای بی کار و بی عار می داند. به راستی بعد از فارغ التحصیلی، این دانشجو چه مشکلی از مشکلات کشور را می تواند حل کند. با چنین توصیفاتی مشکلاتی که شما برشمردید، باید هم اتفاق بیفتد.
با این اوصاف هیچ وقت به دختراتون پیش نهاد می کنید که برای رشته دانشگاهی سراغ ریاضی برن ؟
بنده به دخترهام هیچ پیشنهادی نمی دهم. اگر دوست داشتند سراغش می روند اگر نه، نه.
کم ترین نمره ریاضی که تا قبل از ورود به دانشگاه گرفته بودین چند بود ؟
یکبار در مثلثات، در امتحان خرداد، نمره 8 گرفتم.
بدترین خصوصیت اخلاقیتون ؟
یکی از بدترین خصوصیات اخلاقی شغلیم این است که از ورقه تصحیح کردن متنفرم و اگر مجبور نبودم یک ورقه هم تصحیح نمی کردم.
رابطتون با بچه ها چطوره ؟
بسیار خوب. اگر یک روز با بچه ها بازی نکنم و هنگام غذا خوردن دور بنده نباشند و شلوغ نکنند و سر به سرشان نگذارم، آن روز احساس کمبود می کنم و غذا زهرمارم می شود. آنها هم وقتی از بنده دور هستند، وقتی وارد خانه می شوند، یکراست وارد اتاقی می شوند که بنده در حال مطالعه هستم و می ریزند روی سر وکله ی بنده.
توی کارای خونه کمک می کنید ؟
بله، کارها در منزل ما همه تقسیم شده است.
شبای یلدا عادت دارین فال حافظ بگیرین ؟
نه
هنوز با هم کلاسیهای دوران دانشگاه ارتباط دارین؟
بله کمابیش.
نظر تون در باره اینکه میگن ریاضی اثبات نشدنی هست چیه؟
ریاضیات چیزی نیست که اثبات بشه یا نشه، مثل این که بپرسیم آیا میز و صندلی اثبات شدنی هستند یا نه. اگر منظورتون جوهر و ماهیت ریاضی است، که البته بحث فلسفی و مشکلیه. بعضی اعتقاد دارند چنین ماهیتی اصالتاً وجود داره بعضی ها هم نه. وارد این بحث نشیم بهتره، خسته تون می کند. البته اگر خواستید بیشتر توضیح می دم.
نظرتون در مورد اینکه میکن وجود خداوند را از طریق ریاضیات اثبات کرده اند (توسط عده ای از ریاضیدان ها از جمله مهندس بازرگان) چیه؟
در پستهای قبلی مفصلا عرض کردم، برای اثبات وجود باریتعالی به چنین بحثهایی نیاز نداریم. بنده هم شخصا به چنین دلایلی اعتقاد ندارم. ضمنا توجه کنید که مهندس بازرگان ریاضیدان نبود.
آیا خودتون میخواستید معلم شید؟
بله
نظر تون در رابطه با سیستم آموزشی کشور(مخصوصا در ریاضی) چی هست؟
متاسفانه با وجود استعدادهای عالی و بی نظیری که در این کشور یافت می شود، معتقدم که سیستم کنونی آموزشی کشور توان بهره برداری درست از آن را چه در دانشگاه و چه قبل از آن ندارد. تا قانون «نمره بگیر بالا بیا» به جای «یاد بگیر بالا بیا» در این سیستم حکمفرمایی می کند، مشکلات حاد کنونی ریشه کن نخواهد شد و تا سیستمی بومی و مخصوص به این کشور به جای روشهای دست چندم، قدیمی و مخالف با فرهنگ این مرز و بوم در امور آموزش نسل جوان «جمهوری اسلامی ایران» ایجاد نشود باید در نسل بعد شاهد یک فاجعه بزرگ باشیم.
در دوران مدرسه تقلب ميكردي؟
شاید باور نکنید، اصلا از تقلب متنفر بودم چون شرعاً این کار را درست نمی دانستم و نمی دانم. حتی اگر چشمم به طور اتفاقی به برگه ی کنار دستی می افتاد و جواب درست رو می فهمیدم، جواب آن سوال را نمی نوشتم!!
تو با نظریه ی دکارت در مورد علم ریاضی موافقی؟منظورم اینه مادر تمام علم هاست.
علم تعریف مشخصی داره اونهم مجموعه ی اطلاعات بشره و ریاضیات هم داخل اون. اگر بگیم ریاضی الهام بخش و باعث پیشرفت بسیاری از شاخه های علمه شاید درست تر باشه.
شاخه ی مورد علاقتون در ریاضیات چیه؟
رشته ی جبر
میتونی بگی جواب 100 فاکتوریل چنده؟
93326215443944152681699238856266700
490715968264381621468592963895217599
993229915608941463976156518286253697
920827223758251185210916864
000000000000000000000000
نترسیدید که؟!
موسیقی دوست دارید؟گوش میدید؟
اهل موسیقی به اون معنی که مرسومه، نیستم.
آیا یکی از نظریه های ریاضی هست که به نظر شما کامل نباشد و مورد پسندتون قرار نگیره؟
ببینید ما در ریاضی نظریه نداریم. هر چیز را با منطق باید اثبات کرد و الا قابل قبول نیست. به جای نظریه در ریاضی سه نوع فلسفه مهم وجود دارد: منطق گرایی، شهودگرایی و صوری گرایی. بنده مخالف هیچکدام نیستم.
چطور شد که به ریاضیات علاقه مند شدید؟
شاید برخورد مناسب معلمهای عزیز و بزرگوارم که اگر در دست رس بنده باشند حاضرم دست و پایشان را ببوسم.
اگه ماشینی اختراع بشه که آدمو به گذشته ببره اونوقت بازهم همین راهو تو زندگیتون ادامه میدادین؟
مطمئناً نه، در طول زندگی آدمیزاد اشتباههای زیادی می کنه، سعی می کنم اون راهها رو دیگه نرم. اما درباره رشته ی تحصیلی فکر می کنم بازم همین رشته رو انتخاب می کردم.
کمترین نمره ی انظباطی که گرفتید
والله یادم نیست. اما آدم شری نبودم و به لطف خدا معلمها و مسئولین مدرسه ازم راضی بودن
معدل دیپلومتون چند بود
فکر میکنم حول و حوش 16
بهترین معلمی که داشتین
معلم جبر سال اول دبیرستان (البته نظام قدیم)
یه قضیه مهم هست که میگه دو خط موازی در بینهایت دور به هم میرسن کلا دو برداشت از این جمله میشه کرد:
الف- هر دو خط موازی بالاخره به هم برخورد میکنن(خیلی بعیده)
ب- چون چیزی به اسم بینهایت دور موجود نیست پس دو خط موازی هیچگاه به یکدیگر برخورد نخواهند کرد
کدوم صحیح است؟؟میشه یه توضیحی کوجک بدین؟؟
دوست من هر دو مطلب درست است. دومی مطلبی بدیهی در هندسه ی اقلیدسی است اما در اولی، دقت کنید که نمی گوییم دو خط موازی در نقطه ای از صفحه به یکدیگر می رسند. در این حالت نقطه ای فرضی به فضا ی صفحه اضافه می شود به نام نقطه ی بی نهایت، بدون اینکه خواص اصلی صفحه تغییر کند. اینکار برای ساده کردن اثباتها ی هندسی و برطرف کردن بعضی از مشکلات منطقی و ... لازم است و می توان ثابت کرد که اضافه کردن این اصل به هندسه ی اقلیدسی تناقضی به بار نمی آورد. بنابر این شما مطمئن باشید که دو خط موازی هیچگاه به یکدیگر نمی رسند.
فیثاغورث را که حتما میشناسین!! یه بار تو یه کتابی خوندم که بیشتر قضایایی که به ایشون نسبت داده شده توسط شخص فیثاغورث کشف نشده(من جمله قضیه معروف در مثلث قائم الزاویه) بلکه بیشتر این قضایا توسط شاگردان ایشون ثبت شده ولی به دلیل احترامی که شاگردان فیثاغورث برای ایشون قائل بودن تمامی انها را به خود فیثاغورث نسبت میدادن!!
حالا سوال من اینه که آیا این موضوع واقعیت داره؟؟
بله احتمالا همینطور است.
به فرض واقعیت داشتن آیا قضیههایی هست که شخصا توسط خود فیثاغورث کشف شده باشد؟؟
بعید می دانم بتوان دست روی قضیه ای گذاشت و به طور قطعی گفت که این یکی را خود فیثاغورس اثبات کرده است.
فردی که معدلش در اول دبیرستان ۶۵/۱۹شده در سال دوم در رشته ریاضی فیزیک چه معدلی رو کسب میکنه؟ «حدسی»
احتمالا بالای 10!!
بیشتر از اینترنت برای چه کارهایی استفاده میکنید؟
کارهای علمی، دانلود نرم افزارها و مقالات و نیز مطالعه ی سایتها ی خبری
اهل مد هستید؟
نه
در دوران مدرسه شر بودید یا نه؟
نه، البته دانش آموز بی سر وصدایی هم نبودم.
توضيح مختصر از عدد نپر
به چند سطر زیر توجه کنید. مجموع اعداد هر سطر را به طور دستی یا با ماشین حساب به دست بیارید. اگر سطرهای بعدی را هم با همین قانون بنویسید و اونها رو حساب کنید، آنگاه هر سطر به عدد نپر نزدیکتره. البته مثلا !4 برابره با حاصل ضرب اعداد 4 تا 1. مقدار تقریبی عدد نپر با 9 رقم بعد از اعشار: 2.718281828
درباره ي google كه ميگن مال رياضياته
در بعضی از سایتها این توضیح رو می تونید ببینید: گوگل بر گرفته از کلمه Googlo به معنی عدد یک و صد صفر جلوی اونه و توسط یک ریاضیدان آمریکایی - که البته نمی دانم کیست - نام گذاری شده. این عدد در واقع نوعی شعاره که بیان می کنه گوگل قصد داره تا اطلاعات خودش رو تا اون مقدار در وب توسعه بده.
چرا من تو دانشگاه رياضي 6 رو 4 بار افتادم وبعد ترم آخر شدم 19
از این اتفاقات زیاد می افته نگران نباشید!!
اگه يكي از شاگرداتون مثل من خيلي شر باشه و تمام كلاساتون رو بهم بريزه چكار ميكنيد ؟
سعی می کنم هیپنوتیزمش کنم!!
اگه درسي بنام رياضيات نبود چي ميشد ؟
اگه درسي بنام رياضيات نبود می رفتیم سراغ فیزیک اونم چون بدون ریاضیات وجود ندارد میرفتیم سراغ شیمی و چون اونم بدون قوانین فیزیکی وجود خارجی نداره مرفتیم سراغ زمین شناسی و چون ....
در كل تاريخ رياضيات كي از همه بيشتر به اين علم خدمت كرده ؟
محال است کسی بتونه به این سوال جواب بده.
يك سوال دارم خواهشا جوابشو بهم خصوصي بگيد ما چهل تا گاو داريم وميخواهيم توي 7 روز اينارو بكشيم و تعداد قربانيهاي هرروز فرد باشه و عدد هم ميتونه تكراري باشه. هر روزچندتا ؟
دوستان عزیز بنده که دارن به این سوالتون جواب می دن. چه نیازی به جواب خصوصی بنده دارید:
http://www.forum.p30world.com/showthread.php?t=137933
من به ریاضی علاقه ندارم ولی به ریاضی احتیاج دارم. پیشنهادی بدید تا این حقیر ریاضی را اصولی و با علاقه یاد بگیرم. ( معرفی کتاب. سایت و ... ).
دوست عزیز، احتیاج - اگه واقعی باشه - علاقه هم ایجاد میکنه. در لینک زیر توضیحات مفصلی داده شده. اگه بازم مشکلی بود، بفرمایید.
http://forum.p30world.com/showpost.p...&postcount=301
اگه سن تونو منهاي ده كني چند ميشه؟
200 تقسیم بر2 منهای 75
چه عددي رو از همه بيشتر دوست داري؟
در این باره نظری ندارم.
چه معادله و فورمولي رو بيشتر دوست داري و ترجيح ميدي؟
در این باره هم نظری ندارم.
كدوم كتاب رو از همه بيشتر دويت داري؟
قرآن رو بیشتر از هر کتاب دیگه دوست دارم.
زندگي رو تا چه عددي ترجيح مي دي؟
هر چه بیشتر، بهتر، به شرطی که در راه اطاعت خدا صرف بشه.
چرا اكثر افرادي كه در رشته رياضي تحصيل كردند فكر مي كنند منطقي هستند؟
اگر فکر می کنند که همیشه منطقی حرف می زنند بدون اینکه حرفهای مخالف خود را شنیده و درباره ی آنها فکر کرده باشند و دیگران باید بدون چون و چرا حرف آنها را بپذیرند، قطعاً اشتباه می کنند. متاسفانه اکثر ما انسانها اینگونه ایم و این مرض مختص ریاضی خوانها نیست. این افراد نوعاً رشد عقلی درستی ندارند و سن عقلی آنها بسیار کمتر از سن زمانی آنهاست.
چرا اكثر اين افراد مغرورند؟
غرور بی جا و بی دلیل، نتیجه ی شخصیت ضعیف و داشتن عقلی بچگانه است، حال این فرد ریاضی خوان باشد یا نباشد.
چرا شطرنج خوب بازي مي كنند؟
همه این گونه نیستند.
چرا كنار خيابون فوتبال بازي نمي كنند؟
مطمئنید؟!
شما موقع راه رفتن پاهايتان را به زمين مي كشيد يا مي كوبيد؟
هیچکدام
بعد از بدنيا آمدن دخترهاي نازتون با همسرتان و بدون حضور بچه ها به رستوران رفته ايد؟ چند بار؟
نه
اگه خيلي خسته باشيد و بخواهيد استراحت كنيد، و همسرتون از شما بخواد 30 يا 40 صفحه از يك رمان را برايش بخوانيد ، چه مي كنيد؟!
چنین اتفاقی تا حالا نیفتاده و مطمئناً نخواهد افتاد. بنده ی حقیر به لطف خدا همسر با کمالاتی دارم. به فرض محال اگر چنین درخواستی از من کرد فکر می کنم قبول کنم، چون آسایش همسرم را بسیار دوست دارم.
رنگ پرده اتاق خواب يا اتاق نشيمن براي شما مهم است؟
بله، اما در این حالات سلیقه ی همسرم را بیشتر می پسندم. فکر می کنم در این حالات خانمها خوش سلیقه ترند.
مسائل معادلات ديفرانسيل براتون جالبه يا هندسه؟
هر دو
ياد گرفتن احتمالات چقدر تو زندگي روزمره بدرد مي خوره ؟
شاید در زندگی معمولی ما آنقدرها به درد نخورد اما در ریاضی، فیزیک، اقتصاد، مهندسی ژنتیک و حتی روانشناسی اهمیت فوق العاده ای دارد و باید یک دانش آموز یا دانشجو مقدمات مناسبی از آن را فرا گیرد. در ضمن این تفکر که باید حتما تمام قسمتهای ریاضی در زندگی روزمره به درد بخورد، تفکر اشتباهی است.
بیشتر دوست داشتي معلم چه رشته اي باشي؟؟؟ يعني بعد از رياضي
جواب دادن به این سوال بسیار سخت است. بنده به طور عجیب و غریبی به همه رشته ها علاقمندم. از رشته های علوم پایه مانند ریاضی، فیزیک، زیست شناسی و زمین شناسی گرفته تا رشته های فنی و مهندسی به ویژه رشته های مربوط به علوم رایانه و اینترنت و نیز از رشته های مربوط به پزشکی به ویژه مغز و اعصاب گرفته تا رشته های علوم انسانی مانند فلسفه و منطق، روانشناسی، جامعه شناسی، اقتصاد، جغرافیا، تاریخ، باستان شناسی و علوم مربوط به حوزه ی دین، به همه ی اینها به شدت علاقمندم، البته اگر این جملات را اغراق آمیز و نشانه ی تعریف بیهوده از خود ندانید!! حتی گاهی با دوستان در خانه ها جمع میشویم و درباره رشته ای خاص صحبت می کنیم. کتابهای مربوط به آن رشته را مطالعه می کنیم و مطالب آنها را به بحث می گذاریم. این کارها برایم از بهترین تفریحات به شمار می رود. وقتی که در تلوزیون برنامه ای علمی و مناسب با روحیات خودم پخش می کند از این جهان غافل می شوم و حتی گاهی صدای اطرافیان را هم نمی شنوم. شاید برایتان جالب باشد همین چند مدت پیش برنامه ای درباره نظریه تارها - که یکی از نظریات نوین فیزیک درباره ساختار جهان و اتحاد نیروها ست - از شبکه ی چهار پخش میشد. بعد از دیدن این برنامه مستند از شدت خوشحالی، حالتی شبیه سماع درویشان به من دست داده بود. شاید باور نکنید اما گاهی آرزو می کنم که ای کاش خدای متعال به این حقیر فقیر سراپا تقصیر چند هزار سال عمر می داد تا هر هزار سال را به یک رشته اختصاص می دادم !!! اما افسوس و صد افسوس که عمری همچون عمر گلبرگ داریم و اقیانوس علم خدا بیکران در بیکران و به قول نیوتن فقط باید مانند یک بچه کنار دریا با سنگریزه ها بازی کنیم.
از اینکه کلامم طولانی شد عذر می خواهم
دست اندکاران خیلی قبل از این گفته بودند که با یک همکار برای نشستن روی صندلی داغ صحبت کردن و اون بزرگوار اظهار داشته من اهل این قرتی بازیا نیستم. پیش خودم گفتم ده به یک شرط می بندم که این همکار آقای مفیدی بوده. ولی الآن که شما رو اینجا میبینم (و خیلی خوشحالم) برام عجیبه. آیا اون همکار شما بودید و نظرتون عوض شده یا خیر؟ اصلاً چرا قبول کردید که اینجا باشید. با اون جدیتی که من از شما سراغ داشتم جور در نمیاد.
دوست من مطمئن باشید اگر بنده چیزی را قرتی بازی بدانم بسیار بعید است که نظرم را عوض کنم. خاطرتان جمع جمع، آن بزرگوار بنده نبودم. یکی از مسئولین در یک پیام خصوصی از بنده خواستند و بنده هم اطاعت امر کردم، همین.
از طرف دیگر آیا شما صندلی نشینی را در اینجا حتی اگر بتوان به وسیله ی آن چیزی یاد داد و چیزی یاد گرفت و شبهه ای را برطرف کرد، مخالف جدیت می دانید؟! البته می توانم حدس بزنم که تعجب شما از کجا ناشی می شود. با وجود این با خودم فکر کردم شاید فرصت دیگری بهتر از این برای پاسخگویی به سوالات زیادی که دانش آموزان و دانشجویان درباره ریاضیات دارند، پیدا نشود. از قبل هم حدس می زدم که ممکن است سوالات آنچنانی از بنده هم بشود. با توکل بر خدا روی صندلی نشستم و شروع کردم.
غیر از نرم افزارهای مربوط به ریاضی با نرم افزارها یا زبان های دیگر برنامه نویسی هم آشنایی دارید؟
بله کمابیش
نظرتون راجع به MATLAB چیه؟
از MATLAB زیاد استفاده نمی کنم. نیازهایم را با میپل و متمتیکا رفع می کنم. MATLAB نرم افزار بسیار خوب و وسیعی است به ویژه برای علوم پایه و فنی مهندسی.
مقالاتتون رو با چی می نویسید؟
معمولاً با WinEdt
با Latex آشنایی دارید؟
بله
مقالات فارسی رو چی؟
با Ftex
فارسی تک رو می شناسید؟
بله
زبان انگلیسیتون در چه حدیه؟
به لطف خدا بد نیست.
کلاس کنکور هم درس میدید؟ به نظرم پاسخ منفی باشه چون با روحیاتتون سازگار نیست. ولی میدونید چقدر پول توشه؟ حیفه ها.
خودتان جواب بنده را دادید. پولش ارزانی عشاق آن.
درآمدتون خوبه؟ راضی هستید؟
خوبه، در حدی که نیازهای معمولی زندگی را برطرف کند.
میتونم بپرسم در کدوم دانشگاه درس میدید؟
امسال در مراکز تربیت معلم و دانشگاه پیام نور زنجان بودم. سالهای گذشته هم در مرکز تحصیلات تکمیلی زنجان
جسارتاً می خواستم سوال کنم همسر مکرمه تون تحصیلاتشون چیه؟ آیا ایشون هم شاغلند؟
ایشان مدرک لیسانس دارند و دبیر آموزش و پرورش هستند.
خودتون اهل زنجانید؟
بله متولد زنجان هستم، اما زبانم ترکی نیست. مادرم تهرانی و پدرم نیز بزرگ شده ی تهران هستند.
در انتخاب همسر زیبایی ظاهری در اولویت چندم حضرت عالی بوده؟
اولین اولویتم نبود.
میگن افلاطون بالای در دانشگاهش نوشته بود هرکس هندسه نمی داند وارد نشود، واقعاً به نظر شما هندسه انقدر مهمه؟
در یونان باستان بله، اما هم اکنون اهمیت آن بیشتر از جبر و آنالیز که به نوعی مادر ریاضیات جدید حساب می شوند، نیست.
این نفرت جهانشمول اکثریت دانش آموزان از ریاضی معلول چیه؟
این قانون جهان شمول را شما چگونه کشف کرده اید؟! می دانید این قانون شما - حداقل در ایران - چقدر موارد نقض دارد!! نه برادر من، برعکس. در کشور خودمان و در بعضی از مدارس که تعداد آنها کم هم نیست، بیشترین آمار مدرسه متعلق به دانش آموزان ریاضی است. بچه ها فراری نیستند، سیستم آموزشی کشور پر از نقص است. شما برای امثال استاد پرویز شهریاری و دکتر بهزاد در رسانه ها به ویژه صدا و سیما و در آموزش و پرورش و دانشگاه شرایط ارتباط با عموم مردم به ویژه دانش آموزان را فراهم کنید و بگذارید آنها از سرچشمه های ناب ریاضیات سیراب شوند، ببینید چگونه مردم به سمت ریاضیات هجوم می آورند. بنده خودم بارها و بارها تجربه کرده ام. وقتی توفیقی پیدا می کنم و عاشقانه تدریس می کنم، دانش آموزان و دانشجویان چنان به سمت ریاضی جذب می شوند که حسابی باعث زحمت بنده می شوند. البته توجه کنید که لزوما همه نباید ریاضی دان شوند. ریاضی خواندن صبر و حوصله و استعداد خاص می خواهد که خوب در همه موجود نیست.
اخیراً یکی از اقوام ما که در آمریکا استاد دانشگاهه می گفت تمام دانشجویان از دروس ریاضی فراری هستند. دنبال رشته ای هستند که کمترین واحد ریاضی رو داشته باشه. آیا همه اینها تقصیر معلمینه؟
در آمریکا را نمی دانم، اما توضیح دادم در اینجا نه.
من چندساله یک سوال ریاضی ذهنم رو مشغول کرده. و اون اینه که اگر شما واحدی در اختیار داشته باشید، مثلاً یک نخ یا یک میله، چطور می تونید ریشه سوم 2 رو با اون بکشید؟ مثلاً ریشه دوم 2 وتر مثلث قائم الزاویه میشه دیگه. ولی ریشه سوم چی؟
این اعداد را اعداد جبری گوییم. فهم این مباحث هم نیازمند به آشنایی با نظریه گالوا است. این سوال را در اتاق ریاضیات مطرح کنید مفصلاً خدمتتان خواهم بود.
چرا دوست ندارید شکسته بنویسید؟ منظورم شبیه محاوره است.
چرا بارها به طور محاوره ای نوشته ام. اما برای مباحث جدی، آنرا خیلی مناسب نمی دانم.
چند تا مقاله در ژورنال های معتبر علمی دارید؟ که در ISI هم ایندکس شده باشه؟ میشه لااقل عنوان یکیشو بفرمایید که من برم بگیرم ببینم چیه. هرچند مطمئنم نخواهم فهمید.
اجازه دهید به این سوالتان کامل جواب ندهم. اگر خواستید عبارت M. Mofidy Ahmedy را در گوگل جستجو کنید. به یکی دو مورد دست خواهید یافت.
میشه به جوایز ارزنده سوالات هفتگی یه اشاره ای بکنید؟!
نه
آقا سوالا خیلی سخته ها. ملت فراری میشن.
برای همینه که فرت و فرت مساله ها رو حل می کنید؟!!
آيا رياضيات واقعا اونطوري كه رايج هست ميگن، علم خشك و غير قابل انعطافي هست؟
بستگی به دید و شناخت آدمها دارد. بعضی بیابان را خشک و بی آب و علف و عاری از هر گونه زیبایی و بعضی بیابان را از زیباترین جلوه های طبیعت می دانند. بنده نظر خودم را عرض می کنم. رياضيات نه تنها علم خشك و غير قابل انعطافي نیست، بلکه از زیباترین و قابل انعطاف ترین علوم بشری است. اجازه دهید دو مثال بزنم:
همان مثال بیابان را در نظر بگیرید. اگر فرد ناآشنایی را بدون هیچ توشه ای و راهنمایی در آن رها کنید، این فلک زده بعد از مدتی سرگردانی زیر گرمای طاقت فرسای آن تلف خواهد شد. اگر خیلی شانس بیاورد و به آبی یا برکه ای یا کسی برخورد و از مرگ حتمی نجات پیدا کند، تا آخر عمر از بیابان متنفر خواهد بود. اما کسی را فرض کنید که از قبل اطلاعات جامعی از بیابانها دارد و فایده آنها را برای ادامه ی حیات در کره ی زمین می داند و از طرف دیگر کسی با اوست که به راههای بیابان آشنا ست و نقشه ای دقیق همراه با توشه ای کافی در اختیار دارد، در اینصورت بیابان برای این شخص نمادی از زیبایی و عظمت خواهد بود و به راحتی سختی های مسافرت در آن را تحمل می کند و خاطرات زیبای آن را هرگز فراموش نمی کند.
باغ مصفا و زیبایی را تصور کنید که برای رسیدن به آن چندین راه مختلف وجود دارد. چند راه طولانی و چند راه کوتاهتر. آیا کسی که فقط از راه طولانی و خسته کننده به آن به آن باغ مشرف می شود، حق دارد بگوید چرا این باغ اینقدر خشک و غیر قابل انعطاف است؟! مطمئناً خیر، چرا که می توانست قبل از رسیدن به باغ پرس و جو و راه کوتاهتر را انتخاب کند. از طرف دیگر حتی اگر با زحمت فراوان راه طولانی را طی کرد، بعد از رسیدن به باغ باز هم لذت می برد و گاهی سختیهای مسیر را هم فراموش می کند و در کنارش به این تجربه ذیقیمت دست می یابد که باید قبل از طی طریق، استاد طریقت را یافت و راه درست را ازو پرسید. حال فرض کنید او برای رسیدن به این باغ زیبا که در آن گنجی گرانبها نهفته است و به آن گنج هم نیاز مبرم دارد، زحمت می کشد اما از راه آن وارد نمی شود و به باغ هم نمی رسد آیا می تواند اعتراض کند که ای کاش باغ نبود و این باغ به چه درد من می خورد؟!
ریاضیات به تعبیری همان بیابان وسیع و بی انتها و به تعبیر دیگر همان باغ مصفاست. اینکه تحصیل در رشته ریاضی یا حل مسائل آن سخت است، درست. اما اگر از راه آن وارد شویم و در این راه از معلم و استاد خوب و دلسوزی که خود قبلاً این راه را طی کرده مدد جوییم و سخنانش را بر دیده ی منت نهیم و پشتکار و صبر را هم ضمیه ی آن کنیم، به لذتی وصف ناشدنی خواهیم رسید.
يه خاطره ي زيبا از دوران تدريس خودتون بفرماييد.
با اجازه ی شما سه خاطره خدمتتان عرض می کنم. البته برای خودم خیلی زیبا هستند.
- اوایل شروع تدریسم بود و در امر تدریس نیز بسیار جدی و سخت گیر بودم. کلاسی هم به تور من فلک زده خورده بود که در آن اراذل و اوباش حکومت می کردند. حال چه مصیبتهای کشیدم بماند. روزی این کلاس، بنده را به فوتبال دعوت کرد و بنده هم قبول کردم. وسط بازی قرارشد که پنالتی را من بزنم. سطح حیاط مدرسه هم شیب دار و لازم بود کسی توپ را با پایش نگاه دارد و کسی دیگر پنالتی را بزند. بنده از توپ فاصله گرفتم و با سرعت به سمت توپ دویدم تا آنرا شوت کنم. هنگامی که خواستم به توپ ضربه بزنم در همان لحظه دانش آموزی که توپ را با پای خود نگاه داشته بود، توپ را از زیر پای من خالی کرد و بنده با کله روی زمین افتادم و صدای خنده ی بچه ها هم فضا را پر کرد. بعد فهمیدم که این کارشان قبلا برنامه ریزی شده بود!!
- روزی خواستم تناظر یک به یک را برای دانش آموزان سال اول دبیرستان توضیح دهم. به چند نفر از آنها گفتم که سر تخته سیاه بیایند. به همگی فرمان دادم!! که کفش های مبارک را از پا در بیاورند و روی هم بریزند (در مرحله بعد می خواستم هر یک کفش خود را بردارد تا مفهوم تناظر یک به یک را توضیح دهم). بعد از اینکه بچه ها کفش هایشان را در آوردند، انگار زلزله ای در کلاس اتفاق افتاده بود. یکی جوراب نداشت، یکی با جورابهای سوراخ مدرسه آمده بود، یکی جورابهایش به قدری کثیف بود که حال آدم را به هم می زد، یکی پایش چنان عرق کرده بود که می توانست موزائک ها را مهر بزند. به این بلبشو اضافه کنید بوی گند جورابها را که فضای اتاق را معطر !! کرده بود و داشتیم خفه می شدیم. بالاخره مجبور شدیم پنجره را باز کنیم و این فعالیت فرح بخش علمی را ادامه دهیم.
- اواسط زمستان بود و با مینی بوس عازم شهرستان شدیم برای تدریس. آنهم ساعت 5 صبح. اواسط راه چنان برفی باریدن گرفت که جاده به طور کامل پوشیده شد و جاده را از کناره های آن نمی توانستی تشخیص دهی. به همین دلیل ماشین از جاده خارج شد و در گل و لای اطراف جاده گیر کرد. به ناچار آقایان از مینی بوس خارج شدند تا هر طور شده مینی بوس را از داخل برف و گل و لای خارج کنند. بارش برف به قدری شدید بود که چشم چشم را نمی دید. باور کنید حدود یکساعت طول کشید که ماشین را نجات دهیم و در این گیر و دار ساعتم هم خورد و خمیر شد. بعد از اینکه سوار ماشین شدیم برای اینکه باز هم از جاده خارج نشویم یکی از آقایان بیرون از ماشین روی جاده حرکت می کرد و ماشین هم پشت سر او!! باید ساعت 7.5 در مدرسه حاضر می شدیم، ساعت 10.5 رسیدیم آنهم با وضعیتی دیدنی. جالبتر این که برای بنده غیبت زدند و از حقوق بنده هم کسر شد!!
نظرتون راجع به وضعيت كلي معلمان، مدرسان و آموزگاران در كشورمون چي هست؟
هر چند بنده مخالف بعضی شایعات هستم که وضعیت معلمان کشور را فلاکت بار می داند اما وضعیت معلمین اصلا مناسب شان و عظمت مقام آنها نیست. به خداوندی خدا قسم باید دست و پای آنها را بوسید. معلمین سالخورد ه ای را می شناسم که دانش آموزانش هم اکنون دکتر و مهندس و استاد دانشگاه هستند و حتی به مقامات بزرگ مملکتی رسیده اند اما معلمشان هم اکنون گرد پیری بر جبین نشسته، از مشکلات مادی بسیار رنج می کشد و دم بر نمی آورد. به یاد نمی آورند که او برای تربیتشان صبح و شبش یکی بوده و نمی دانند یا نمی خواهند بدانند که هر چه دارند از صدقه سری همین معلمین دارند. با وضعیتی که هم اکنون نظام آموزش و پرورش کشور دارد بعید است به این زودیها مشکلات مادی و معنوی معلمین حل شود. متاسفانه مدیر شجاع، لایق و توانا به ندرت در این وزارتخانه ی عریض و طویل پیدا می شود و ...
تا حالا شده با دانش آموزي برخورد داشته باشين كه مسايل رو نياز هست چندين بار براش توضيح داده بشه تا متوجه بشه؟
بله بسیار زیاد، ما معلمها به این چیزها عادت کرده ایم.
چه طوري مساله اي رو براي اين طور دانش آموزان تفهيم مي كنين؟
مثالهای متفاوت، تکرار مثالها، امید دادن به او، تشویق او و در نهایت اجبارش به حل تمرینات اضافی
بهترين فايده ي رياضيات در زندگي شخصي شما چي بوده تا الان؟
اگر حرفم را شوخی فرض نکنید، گرداندن خانواده!!!
نظر تون در باره اینکه میگن ریاضی اثبات نشدنی هست چیه؟
نظرتون در مورد اینکه میکن وجود خداوند را از طریق ریاضیات اثبات کرده اند (توسط عده ای از جمله مهندس بازرگان) چیه؟
نظرتون در رابطه با اثبات عدم وجود خداوند توسط کمونیست ها از طریق ریاضی چیه ؟
قبلا توضیحاتی را در باره ی سوال اول خدمتتان عرض کردم. سعی می کنم درباره ی دو سوال بعدی کمی بیشتر توضیح دهم. ابتدا خواهش می کنم نظر بنده را قطعی فرض نکنید. بنده استدلال شخصی خودم را بیان می کنم. برای توضیحات بهتر باید به یک متخصص فلسفه ی اسلامی که از ریاضیات نیز اطلاعات جامعی دارد، مراجعه کنید.
آغاز این بحثها و استدلالها احتمالا بر می گردد به سالهای ملی شدن صنعت نفت. در آن زمان علوم غربی در ایران به شدت ترویج می شد و هر کس که می خواست نظریه ای را اثبات یا رد کند باید از اندیشه های فیلسوفان غربی برای به کرسی نشاندن استدلالهای خود استفاده می کرد. این نظریات وحی منزل تصور می شدند و به ندرت کسی را یارای مبارزه با این عادت خطرناک بود. مباحثی همچون وجود یا عدم وجود خداوند هم از مباحث داغ روز بود و به ویژه حزب توده با اندیشه های ماتریالیستی خودش - که به ظاهر بسیار مترقی و عالمانه بود - جوانان بسیاری را جذب کرده بود. افرادی دلسوزی همانند مهندس بازرگان و مرحوم دکتر شریعتی که در میان دانشجویان شهرت بسیاری داشتند، به دنبال راهی برای جذب جوانان به سمت اسلام بودند. از طرف دیگر به مفاهیم ناب اسلامی - همچون فلسفه ی ملاصدرا - تسلط لازم را نداشتند، چون تخصص آنها چیز دیگری بود. بنابر این با استفاده از مفاهیم جدید روز سعی می کردند مفاهیم اسلامی را اثبات - یا به طور درست تر توجیه کنند. احتمالا مطالبی که شما بیان کردید در همین زمان توسط مهندس بازرگان مطرح شد و اگر اشتباه نکنم با اعتراض امثال شهیدان بزرگوار مطهری و بهشتی مواجه شد.
استدلال بنده به طور خلاصه برای پوچی اینگونه استدلالها:
در یکی از پستهای قبل عرض کردم که سه فلسفه ی اصلی در ریاضیات وجود دارد: منطق گرایی که ریاضیات را شاخه ای از منطق می داند و راسل چهره ی معروف این نظریه است، شهود گرایی که اعداد طبیعی و چیزی شبیه استقراء را اساس ریاضیات می داند و اولین مبتکر آن براوئر بود و در آخر فلسفی صوری گرایی که ریاضیات را مجموعه ای از اصل موضوع ها همراه با دستگاه های نمادی صوری می داند و توسط هیلبرت بنا شد. هر کدام از طرفداران این فلسفه ها، فلسفه ی دیگر را به نقد می کشد و آنرا با دلایل خود ناقص می شمارد.
حال دقت کنید. در ریاضیات هر قضیه ای براساس یکی از این سه فلسفه بنا می شود. اگر قضیه ی ما این باشد که «خدا وجود دارد» و یا «خدا وجود ندارد» و بخواهیم آنرا اثبات کنیم به ناچار باید بر اساس یکی از فلسفه های بالا استدلال کنیم که آنوقت با توجه به نقایص هر یک از این فلسفه ها اسمش «استدلال» نخواهد بود زیرا کلمات «خدا» و «وجود» در هیچ یک از این فلسفه ها دارای معنا و مفهوم نیستند و اصولا این دو موضوع ربطی به ریاضیاتی که از این فلسفه ها ناشی می شوند، ندارند.
نظرت درباره طرح سهميه بندي بنزين رو برامون توضيح ميدي؟
فکر می کنم اگر منصفانه به این طرح نگاه کنیم، تصدیق خواهیم کرد که بالاخره باید روزی این طرح اجرا می شد. تغییر ذائقه هم خوب بسیار سخت است به ویژه برای ما ایرانیها که در مصرف گرایی و اسراف باید جایزه نوبل بگیریم!! ترافیک کم نظیر و وقایعی هم که در تهران در آن شب تاریخی اتفاق افتاد به نظر بنده طبیعی بود هر چند میشد با برنامه ریزی و پیش بینی های قبلی خسارتها را کمتر کرد.
جوک جدید را که هم شنیده اید: مهریه ی خانمها امسال، 1386 لیتر بنزین
نظرتون در مورد سمپاد چیه؟
سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان!!
یک نفر میتونه بدون کلاس تقویتی وارد این مدارس بشه؟
بله
كدوم سايت رو از همه بيشتر ترجيح ميدين (اسم رو نگو فقط چه سايتي باشه)؟
سایتهای علمی و سیاسی
اگه بتونید به گذشته برگردید دوست دارید با کدوم دانشمند دیدار داشته باشید؟چرا؟ازش چی میپرسید؟
با بوعلی سینا چون ایشون رو یک دانشمند چند بعدی می دونم که عرفان و فلسفه و ریاضی و نجوم و پرشکی رو در خودش جمع کرده بود. ازش هم رمز این چند بعدی بودنش رو می پرسم.
بنظر شما هرچیزی رو میشه درقالب ریاضیات توجیه کرد؟
نه
فرض کنیم دانشجویی دارید که بهترین شاگرد شماست اما به علت مشکلات خانوادگی نمیتواند در امتحان پایان ترم تمرکز کند برخورد شما با این دانشجو چگونه است؟
در حدی که بتونم کمکش می کنم.
در سایتی بنده خدایی گفته بود من ریاضیدان هستم و متخصص جبر. البته نه جبر دبیرستان بلکه جبر واقعی. میشه جبر واقعی رو تعریف کنید و بفرمایید چه فرقی با جبر دبیرستان داره؟ جبر مجرد چیه؟
شاید منظور آن ریاضیدان، تخصص در یکی از رشته های جبراست. معمولا مرسوم است که هر کس در شاخه ای از رشته جبر تخصص پیدا کرد می گویند متخصص جبر است. شاخه های جبر را برایتان ذکر می کنم خودتان به جواب سوالتان خواهید رسید، انشاءالله (البته نمی دانم تا چه میزانی با عبارات زیر آشنا هستید):
نظریه حلقه ها ، نظریه میدانها، نظریه ی چند جمله ایها، نظریه ی گالوا، جبرهای جابجایی و ناجابجایی، جبرهای شرکت پذیر و شرکت ناپذیر، هندسه ی جبری، جبر خطی و چند خطی، نظریه ماتریسها، جبرهمولوژی، نظریه رسته، نظریه گروهها و چند شاخه دیگر که بین جبر و آنالیز و بین جبر و هندسه هستند.
فرض بفرمایید با دسته گل 1.5 ساله تون تشریف بردید باغ وحش، ناگهان یک شیر گرسنه از قفس فرار می کنه و به طرف ایشون میاد. عکس العمل شما چه خواهد بود؟ حالا در صورت سوال یک دختر غریبه معصوم رو جایگزین کنید با دختر خودتون و مجدداً پاسخ بدید. (لطفاً نفرمایید هنوز که چنین اتفاقی نیفتاده. فرض محال که محال نیست)
از پدر و از یک انسان چه انتظاری می توان داشت، جز اینکه از دخترش یا از آن دختر معصوم دفاع کند.
شما فرمودید در ریاضی نظریه نداریم؟ مگه چیزی مثل منطق فازی نظریه نیست؟
بستگی دارد که شما نظریه فازی را در زمره شاخه های ریاضیات ناب بدانید یا خیر. در لینک زیر توضیحات جالبی در این زمینه آورده شده که آیا فازی را می توان همان نظریه احتمال دانست یا خیر:
http://www.alisalar.blogsky.com/?PostID=188
ضمنا منظور بنده در آن پست از نظریه، موارد استفاده ی این کلمه در فیزیک، شیمی، پزشکی، روانشناسی،فلسفه، اقتصاد و از این قبیل است که بر اساس آزمایش و تجربه شکل می گیرد. به این معنی در ریاضیات نظریه نداریم.
آیا شما در زمینه نظریات جدید مثل این هم کار کرده اید؟
نه متاسفانه در این زمینه ها فقط اطلاعات مختصری دارم.
جدیدتر از منطق فازی نظریه ای به اهمیت اون اومده؟
خبری ندارم.
این پروفسور لطفی زاده ایرانیه؟!
بله، احتمالاً آذربایجانی است.
در برخورد با دانش آموزان تا حالا چند بار فعل «ضَرَبَ» رو صرف کرده اید؟ با چی؟ (چوب، چماق، کمربند، ...) آخه در برخی از عزیزان دانش آموز فقط این حربه کارگر می افته.
تا کنون حتی یکبار هم از این فعل استفاده نکرده ام. پس خدای متعال این حربه ی صبر را چرا به آدمها داده، برای همین مواقع دیگه.
اگر دانش آموزی رو بیارید پای تخته برای حل یک مسئله بسیار آسان و ایشون واسته مثل درخت شما رو نگاه کنه چه عکس العملی نشون می دید؟
من هم مثل درخت به ایشون نگاه می کنم و لبخندی تلخ می زنم و با آرامش تمام می گم برو بشین، بازم صدات می کنما!! جلسه یا جلسات بعد به طور تصادفی باز هم او را صدا می کنم.
نظرتون راجع به کتاب های درسی دبیرستان در حال حاضر چیه؟ ما یک معلم هندسه داشتیم که همه اش می گفت کتاب های نظام قدیم بهتر بود. نظر شما چیه؟
کتابها جدید هم یه سری معایب و هم یه سری نقاط قوت دارن. یکی از بزرگترین معایب اونها تمرین کم اونهاست. به دانش آموز روش حل مساله رو یاد نمی ده یا خیلی کم یاد میده. از نقاط قوت کتابهای جدید، پرداختن به مسائل و کشفیات روز در کنار مسائل کلاسیکه.
چرا کتابها هر سال دارن آب میرن؟ حجم مطالب به نظر شما الآن کمه یا زیاده یا کافی؟
متاسفانه در تالیف کتب دقت کافی نشده و اکثرا به دلیل کمی وقت چاره ای جز حذف مطالب کتاب نیست. هم اکنون دروسی مثل حسابان سال سوم یا حساب دیفرانسیل و انتگرال پیش دانشگاهی حجم زیاد و نامعقولی دارن.
از برنامه های رادیو و تلویزیون بیشتر به چه نوعیش علاقمندید؟
بیشتر برنامه های خبری، تحلیلی و علمی رو می پسندم.
فیلم ها رو می بینید؟
معمولا می بینم.
سریال های طنز هر شبی درپیت رو چطور؟
آنها را هم ایضاً، چون هنگام پخش آنها یا موقع ناهاره یا شام.
مَسئَلَةٌ یا شیخ: نظرتون درباره دریافت برنامه های ماهواره ای چیه؟ هَل یَجوز اَم لا؟
مجوزش رو از مجلس بگیرید.
غیر از ریاضی مطالعه جانبی دارید؟
بله بسیار زیاد
به ادبیات چقدر علاقه دارید؟
زیاد
شعر؟
شاعر نیستم اما خواندن و حفظ اشعار ناب پیشینیان را بسیار دوست دارم.
اهل رمان های عامه پسند هستید؟
به هیچ عنوان، اما به رمانهای معروف و کلاسیک جهان بسیار علاقمندم.
به نظر شریف شما، ذات اقدس واجب الوجود -جلت عظمته- مخلوق کریه المنظری به نام سوسک رو برای چه منظوری آفرید؟
این سوال را حتما در قسمت علوم زیستی سایت مطرح کنید!! سوال خوبی است!!!
شما از فواید سوسک چیزی می دونید؟
بله یه چیزایی می دونم. شما هم اگر از متخصصش بپرسید، خواهید دانست!!
نظرتون درباره امتحان چیه؟
لازمه
چقدر در یادگیری موثره؟
بسیار زیاد
سختش خوبه یا آسون؟
هر دو لازمه و بستگی به شرایط داره
اگر معیار سنجش خوبی امتحان معدل یک کلاس باشه، به نظرتون در یک امتحان مناسب معدل کلاس باید حدود چند بشه؟
معیار سنجش خوبی امتحان، معدل یک کلاس نیست.
درباره کوئیزهای بدون اطلاع قبلی چه نظری دارید؟
خودم این کار را انجام می دهم، منتهی نه خیلی زیاد.
جوانان فعلی رو با جوانان نسل خودتون چگونه مقایسه می کنید؟ مثلاً از لحاظ همت و پشتکار، شجاعت، پایبندی به اصول، حفظ هویت ایرانی و اسلامی و قس علیهذا
بهتر از ماها هستند، البته اگر قدرشان را بدانیم و با آنها بدون افراط و تفریط برخورد کنیم.
فکر می کنید جایگاه یک ریاضیدان یا معلم ریاضی در حکومت عدل جهانی حضرت ولی عصر-عجل الله تعالی فرجه الشریف- چیه؟
بگذارید آقا تشریف بیارن، از خودشون کسب تکلیف می کنیم.
در امتحان دکتری کدوم دانشگاه ها شرکت کردید؟ آخه به چه بهانه ای پذیرفته نشدید؟ البته سنتون یه کم زیاده ها. مثلاً دانشگاه تهران من دیدم حد اکثر سن برای ورودی دکتری رو 32 در نظر گرفته بود.
بماند، اما مساله سن نبود.
اگر کشور در معرض تهدید خارجی قرار بگیره تا کجا حاضرید برای دفاع از اون از خودتون بگذرید؟
بماند برای آن موقع تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.
من اکثر افرادی رو که دیدم در المپیادها رتبه های خوب کشوری و جهانی آوردن از خیلی زودتر مثلاً سوم راهنمایی شروع کرده بودند. شما قصد ندارید دخترانتون رو در این امر ترغیب کنید؟
اگر دوست داشته باشن و خودشون هم بخوان، با جان و دل
ADSL یا Dial up ؟
ِADSL
اجازه میدید بازهم بیام سوال بپرسم؟!
خدمتتون هستم.
به نظر من رياضيات دو بخش داره يكي حقيقي يكي موهومي (ببخشيد سطح پايين حرف مي زنما) بخش حقيقي اونيه كه ملموسه مثلا دو دوتا ميشه چهارتا كه كاملا قابل دركه اما بخش ديگه موهوميه مثلا راديكال منفي يك را i تعريف كرده و شاخه ي گسترده ايي از علم رياضي پايه گذاري ميشه در حالي كه اصلا براي بشر(حداقل خود من )مفهومي نداره حالا اگه ممكنه در مورد اين بخش موهومي رياضي توضيح بفرماييد.
نگران نباشید، این سوال فقط شما نیست، حتی بسیاری از دانشجویان ریاضی محض هم این سوال را می کنن و کاملا هم حق دارن. این مطلب که رادیکال منفی یک بی معنیه، کاملا درسته و هیچ «ریاضیدانی» هم این رو انکار نمی کنه!! نمی دونم، کی به شما گفته که بر اساس این مطلب بی مفهوم، «شاخه ي گسترده اي از علم رياضي پايه گذاري ميشه»!!! این کلمه ی «موهومی» هم به قول «اریک تمپل بل» مولف کتاب زیبا و معروف «ریاضیدانان نامی»، یکی از آفات و بلاهای جبره. ای کاش از همون ابتدا این کلمه رو به کار نمی بردن. ببینید دو تعریف برای عدد مختلط i وجود دارد یکی جبری و دیگری هندسی. بنده تعبیر هندسی رو که ساده تره براتون عرض می کنم: اگر a عددی حقیقی باشه، منظور از i*a دوران a به اندازه ی 90 درجه حول مبدا مختصات و در جهت خلاف عقربه های ساعته. پس با ضرب a در i به نقطه ای روی محور y ها می رسیم با عرض a . حالا منظور از i*i*a دوران نقطه ی جدید به اندازه ی 90 درجه حول مبدا مختصات و در جهت خلاف عقربه های ساعته. پس با ضرب i در i*a به a- می رسیم. به طور خلاصه با ضرب i*i در a به a- می رسیم. برای همین i به توان دو مثل منفی یک عمل می کنه و لذا بعضی از ریاضیدانها i به توان دو رو همون منفی یک در نظر می گیرن و رادیکال منفی یک رو همون دوران به اندازه ی 90 درجه حول مبدا مختصات و در جهت خلاف عقربه های ساعت تعریف می کنن.
توجه کنید که این عبارت شما که «به نظر من رياضيات دو بخش داره يكي حقيقي يكي موهومي » نظر درستی نیست. اگر باز هم سوال داشتید خدمتتان هستم.
اينو شنيديد اگه يوناني ها بلد بودند اعداد رو به صورت ايرانيها بنويسن علم چند هزار سال جلو مي افتاد؟نظرتون چيه؟
این نظر رو نشنیدم، اما اگر سیستم عدد نویسی حاضر، که ابداع اون مال هندیها و پیشرفت اون مال مسلموناس، زودتر کشف شده بود و در جهان گسترش پیدا می کرد، علم مطمئناً جلوتر از این بود.
چرا بشر مبناي ده دهي رو انتخاب كرد؟
چون ما ده تا انگشت داریم.
به نظرتون ميشد انتخاب بهتري داشته باشه؟
شاید
چرا ميگن هشتش گرو نهشه؟
سوالتون از اینجا بپرسین: http://www.forum.p30world.com/showthread.php?t=59003
مي تونيد سه تا ضرب المثل ديگه بگيد كه يه جورايي به رياضي ربط داشته باشه؟الان فقط يكي ديگه تو ذهن خودم هست
در اینجا بگردید پیدا می کنید: http://www.forum.p30world.com/showpo...63&postcount=1
عدد مقدس؟شما خودتون چه عددي رو مي پسنديد؟
قبلاً هم عرض کردم، همه ی اعداد رو دوست دارم.
به دانش آموزاتون تكليف زياد مي ديد؟چرا آره جرا نه؟
در اکثر کلاسها فقط تمرینات کتاب رو ازشون می خوام و بس.
خودتون تا به حال رابطه ايي فرمولي چيزي كشف كرديد؟
بله اما اینجا نمیشه دربارش توضیح داد.
در تربيت فرزندانتون چه چيزايي براي شما اصله؟
آموزه های ناب دینی
نظرتون رو هم در مورد اين كلمات و اشخاص بفرماييد
-حد ندارد
چه بد!
-عدد موهومي
در بالا توضیح دادم.
-دترمينان برابر صفر
وارون ناپذیری
-راديكال دو
اولین عدد اصمی که کشف شد
-عدد اول
اتمهای اعداد طبیعی
-تانژانت 90
بی نهایت مثبت
-پي
عددی زیبا و پر رمز و راز
اشخاص:
-اسكندر مقدوني
ولع جهانگشایی
-اميركبير
مرد پرافتخار تاریخ ایران
-چنگيز خان مغول
قدرت و خون
-خواجه رشيدالدين
خواجه ی شهید، رشيدالدين فضل الله همداني وزیر با تدبیر دو سلطان از سلاطین ایلخانی مغول (غازان خان و محمد خدابنده) و مولف کتاب جامع التواریخ
-صدام
مغرور جاهل و قاتل
-بوعلي سينا
نابغه ای کم نظیر
-بوش
دیوانه ای عاقل نما
-خيام
ریاضیدانی شاعر
در خودتون صفتی، رفتاری، خصوصیتی چیزی سراغ دارید که ناشی از سر و کار داشتن زیاد با ریاضی باشه؟ حالا بد یا خوب؟
الف) وسواس عجیبی در استفاده از وقت دارم چرا که در غیر این صورت به کارهای علمیم نمی رسم. ببینید بنده به عنوان یک معلم کوچک، باید به خیلی از کارها برسم: تدریس و مطالعه قبل از کلاس (که این دو جزو شغل بنده است و نمی تونم ترکشون کنم)، انجام کارهای تحقیقاتی (که علاقه ی اصلی منه و لازمه برای اون کلی این در و اون در بزنم یا حتی گاهی مسافرت کنم)، کارهای منزل مانند: کمک به همسرم در کارهای خانه و تهیه مایحتاج خانواده، رسیدگی به کارهای فرزندانم مانند امور درسی و تربیتی شون، بازی با بچه ها، بیرون بردنشون و ... (که این کارها رو به عنوان پدر خانواده نمی تونم ترک کنم) و امورات شخصی (که برام بسیار مهمه و برای پیشرفت اخلاقیم لازم) و دید و بازدیدهای معمول از خانواده ی خودم و همسرم. خوب برای رسیدن به همه اینها احتیاج به یک برنامه ریزی سفت و سخت دارم.
ب) در پذیرفتن یک عقیده یا یک شایعه یا یک تحلیل سیاسی و فرهنگی به شدت محطاطم (و این شاید جزو نقائص اخلاقی بنده باشه). تا دلیل منطقی، درست و واضحی از طرف مقابل نشنوم حرفش را قبول نمی کنم. البته نه اینکه وارد جدال با طرف مقابل شم. جوابش رو نمی دم اما حرفش را هم نمی پذیرم. (در جمع دوستان و همکاران دوست دارم بیشتر بشنوم و چیز یاد بگیرم تا حرف بزنم واظهار فضل کنم و سر مردم رو بیخودی درد بیارم.)
ج) در کارهای مدیریتی به شدت اعتقاد به انسجام فکری و برنامه ای هستم. اگر انجام کاری، حال شخصی یا گروهی به بنده واگذار شود، برای آن ساعتها وقت می گذارم و برایش برنامه ریزی می کنم. (یکی از فامیلهای نزدیکم به ما می گفت بهتر است نام یکی از بچه هایتان را «برنامه ریزی» بگذارید. بنده های خدا از دست بنده کلافه شده اند!!)
این فراکتال رو میشه یه توضیح مختصر بدید چیه؟
فراکتال (برخال) یه واژه ی یونانی به معنای سنگی با شکستگی های نامنظمه و به شیئی فرکتال می گن که اولا خود متشابه باشه یعنی هر تکه شو که برداری و بزرگ کنی مانند خودش بشه، و ثانیاً بعد آن هم صحیح نباشه یعنی یک بعدی، دو بعدی، سه بعدی و ... نباشه. در واقع فرکتالها با تکرار یک قانون غیر خطی ساده ایجاد میشن.
اون عکسی که روی جلد به نظرم هندسه 2 بود چی رو نشون میداد؟ کاربردش چیه؟
یک اسب دریایی. این فرکتال یکی از اعضاء مجموعه فرکتالهای مندلبرات، موسس هندسه ی فرکتالها ست. فرکتالها غیر از اهمیت زیادشون در خود ریاضیات (معادلات دیفرانسیل غیر خطی) کاربردهای زیادی در پزشکی، مدل بندی پدیده های پیچیده ی طبیعت (مانند طوفانها و شریط نامساعد جوی، وضع آب و هوا و پیش بینی بارندگی)، ذخیره سازی فایلهای تصویری، بهینه سازی مدارهای کامپیوتری و حتی جلوه های ویژه در سینما دارن.
برای قدردانی از خانم والده و همسرتون در روز زن چه خواهید کرد؟
قبلا به مشابه این سوال جواب دادم.
ریاضیدانان خیلی بزرگ مثل گاوس و نیوتن به نظرتون چند درصد همت و پشتکار وافر داشتند، چند درصد استعداد خدادادی؟
به قول ادیسون 99 درصد عرق ریختن و 1 درصد الهام (و استعداد خدادادی). خیلی ها مستعد و نابغه هستن اما گاوس و نیوتن نمی شن.
در مورد معجزه ریاضی قرآن از دیدگاه ریاضیات پیشرفته تحقیقی، مطالعه ای چیزی داشته اید؟ مثلاً اخیراً من جایی خوندم که به نحو جالبی توضیح داده بود که آیات قرآن چه تطابق جالبی با نظریه نسبیت زمان اینشتین دارند.
در این موضوع مطلب زیاد دیدم. اما شخصاً به این چیزا معتقد نیستم. قبلا مفصلا در این باره صحبت کردم که با ریاضیات این چیزا ثابت نمی شه. از طرف دیگه این تطابقی که می فرمایید، به معنای اثبات حقانیت قرآن نیست. ممکنه سالها بعد مانند هر نظریه ی بشری، نظریه نسبیت هم کنار گذاشته یا کاملتر بشه. در اینصورت باید قران رو هم کنار بگذاریم یا ناقص بدونیم؟!
اگر دانش آموزی رو سر جلسه امتحان در حال تقلب ببینید چه برخوردی باهاش می کنید؟ با دانشجوی متقلب چطور؟
نسبت به تقلب شدیداً حساسم. اگر ببینم ابتدا تذکر می دم و اگر باز هم تکرار شد، باهاش شدیداً برخورد می کنم.
چند مسئله ریاضی حل نشده معروف وجود داره که بالاخره توسط یک ایرانی به جواب رسیده باشه؟
تعدادش را نمی دونم، اما خیلی کمه!!
چرا ایرانی ها که معروفه انقدر باهوشند، خیلی در زمینه ریاضیات جدید موثر نیستند؟ یا لااقل اصلاً معروف نیستند.
دوست عزیز داستانش مفصله. ریاضیات جدید در خارج از ایران متولد شد و در اونموقع هم ایران تحت سلطه ی حکام نالایقی بود که پول بیت المال رو برای بیت الخلا (با عرض معذرت) می خواستن نه برای پیشرفت و آبادانی کشور. اکثریت مردم و حتی دانشمندان ایران هم چیز زیادی از ریاضیات جز حساب و هندسه ی خیلی ساده چیزی نمی دونستن. در حالیکه اروپا با سرعت برق در بسیاری از شاخه های ریاضی پیشرفت می کرد ما در مدارسمون (زیرا اون موقع دانشگاهی هم نبود) قضیه ی فیثاغورس رو اثبات می کردیم. فاصله ی علمی اونها با ما حداقل دویست ساله و این فاصله پر نمی شه مگر با تلاش و کوشش مداوم و پیدا کردن یک راه میانبر برای کمتر کردن آن.
اگر به یک مسئله حل نشدنی برخورد کنید، چقدر حاضرید روش وقت بگذارید؟ چه موقع بالاخره تصمیم به تسلیم شدن میگیرید؟
اگر احساس کنم می تونم مساله ای رو حل کنم، به این راحتی دست از سرش بر نمی دارم و حتی موقع قدم زدن هم روش فکر می کنم. اما قبل از اینکه شروع به حل اون کنم (منظورم مسائل تحقیقاتیه نه مسائل مقدماتی) با اساتید فن مشورت میکنم و بعد اگر لازم بود، مشغولش می شم. خاطره ی جالبی هم در این زمینه دارم: روزی یکی از اساتید بزرگوارم سر کلاس فرمودن که فلان مساله یک راه حل کوهمولوژیکی داره اما تا حالا راهی با استفاده از نظریه گروهها برای اون پیدا نشده. بنده هم درست دو سال تمام روی اون کار کردم و بالاخره حلش کردم. اما بعداً متوجه شدنم که حدود 20 سال پیش ریاضیدانی اروپایی - آنهم بسیار شبیه روش بنده - این مساله رو حل کرده!!
به نظرتون سخت ترین زیرشاخه ریاضی کدومه؟ شاید سوال خیلی کلی و نامفهوم باشه ولی بالاخره یک مبحث ریاضی هست که مسئله های حل نشده اش بیشتره.
سخت ترین شاخه ی ریاضیات شاخه ایه که به اون هندسه - توپولوژی می گن و قسمت اعظم کار اون روی منیفلدهای n بعدی است.
ورودی چه سالی به دانشگاه هستید؟
1369
کدوم دانشگاه؟
دانشگاه تبریز
رتبه تون چند شد؟
3129
ریاضی محض انتخاب چندمتون بود؟
دقیقا یادم نیست اما جرو 10 تای اول بود.
با علاقه انتخابش کردید یا بالاجبار؟
با علاقه، حتی یادمه اون موقع مسخره مون می کردن که این چه رشته ایه!!
به نظرتون سن مناسب برای ازدواج حدود چند سالگیه؟
نمی شه چیزی گفت، جوان باید به بلوغ جسمی، عقلی، اجتماعی و اقتصادی لازم برسه، در غیر این صورت معمولا ازدواج موفقی نخواهد داشت. شاید بشه حدودا 25 سالگی رو مناسب دونست.
عذر می خوام اینو میپرسم ولی میخواستم بدونم شما با همسر فعلیتون چطور آشنا شدید؟
یکی از دوستان معرفی کردن و رفتیم خواستگاری.
آیا ازدواج های سنتی رو که خانواده کسی رو پیدا کنند موفق تر می دونید یا اینکه طرفین خودشون با هم آشنا بشن ؟
هر کدوم معایب و محاسن خودشون رو دارن. در نهایت اگر خانواده کسی رو پیدا کنه یا خودش با کسی آشنا بشه، باید خود طرفین تصمیم بگیرن و کسی حق دخالت نداره.
به نظر شما، نظر شما رو عرض میکنما، لطفاً نظر خودتون رو بفرمایید و بنده رو به جای دیگه ارجاع ندید!! در مناقشه حاضر بین ایران و غرب، نهایتاً کدوم طرف باید کوتاه بیاد؟ البته شاید هم صلاح نباشه در این زمینه اظهار نظر کنید. هر جور مایلید.
صراحتا عرض می کنم، ایران به هیچ عنوان نباید کوتاه بیاد. دیگه دوران کوتاه آمدنها به سر اومده. به اندازه کافی کوتاه اومدیم. منتهی با تقویت قوه دفاعی و ایجاد دیپلماسی فعال بین المللی و با ایجاد تفرقه بین کشورهای طرف دعوا ، نباید اجازه بدیم غرب به فکر ماجراجویی و ضربه زدنهای سیاسی و احیاناً نظامی بیفته.
در مورد عدد آسمانی (ملکوتی، مقدس، ...)
نسبت طلایی چیزی می دونید؟
آسمانی و ملکوتی و مقدس!! که چه عرض کنم اما این عدد طلایی خواص بسیار جالبی داره. ظاهرا اگر نسبت طول به عرض یک مستطیل عدد طلایی بشه، اون مستطیل خوش تیپ و خوشگلتر از مستطیلای دیگه اس. حتی این نسبت در فاصله ی بین اعضای بدن ما انسانها هم به کار رفته. حتی در خوشنویسی هم از آن استفاده می شه.
پدر علم ریاضیات کیه؟! پدر ریاضیات جدید کیه؟
به علت ماهیت فلسفی ریاضیات، به این سوالات به طور دقیق نمی شه جواب داد. شاید بشه گفت ریاضیدانان بزرگ و مشهور، فقط رشد دهنده ی آن هستن نه ایجاد کننده ی آن.
الآن که تابستونه شما هم تعطیلید؟
اگر منظور شما از تعطیلی، سر کلاس نرفتنه، بله تعطیلیم.
سالها قبل مطرح شده بود که شخصی یا گروهی تونستند عدد پی رو با 5000 رقم اعشار دقت محاسبه کنند. این کار چه اهمیتی داره؟
5000 رقم که سهله، خودتون الان می تونید، با استفاده ار میپل یا متمتیکا عدد پی رو تا چند صد هزار رقم اعشار به دست آورید. عدد پی زیباییهای آماری بسیار جالبی داره. یکی از اونها رو براتون عرض می کنم. عدد پی را تا 100 رقم درست حساب کنید و تعداد 0 ها، 1 ها، 2 ها،...و 9 ها یی رو که می بینید بشمرید. می بینید که تعداد اونها به یکدیگر نزدیکه. حال همین کار رو با 1000 رقم درست انجام دهید (البته می تونیم برای این کار یه برنامه بنویسیم). می بینید که تعداد به کار رفتن اعداد 0 تا 9 هر کدام حدودا 10 درصده. این رو اگر با تعداد رقمهای بیشتر هم انجام دهید، این 10 درصد ثابت می مونه و این واقعا جالبه که عدد پی با این بی نظمی که در بسط اعشاریش به ظاهر وجود داره، اینقدر منظم باشه. تا جایی که خبر دارم، تا حالا این نظم هنوز رسما اثبات نشده و در پرده ی ابهامه.
این رو هم خدمتتون عرض کنم که می شه از ارقام عدد پی یا دنباله ی فیبوناچی یا دنباله های DNA یا یک فرکتال و یا هر رشته ی عددی یا حروفی دیگر یک سنفونی ساخت.
انجام دادنش از چه لحاظ دشواره که انقدر تو بوق و کرنا کردند؟
مساله اینجاست که اگر بخواهید عدد پی رو تا یک میلیارد عدد درست حساب کنید رایانه های معمولی قادر به انجام آن نیستند و باید برنامه ای نوشت تا اینکار در کوتاهترین زمان ممکن انجام شه.
عدد پی دنیای عجیبی دارد و میشه ساعتها در باره ی اون صحبت کرد. اگر شد این کار را در انجمن ریاضیات انجام خواهیم داد، انشاءالله.
تا حالا شده یک قضیه معروف ریاضی اثبات شده باشه، بعدش بفهمند (مثلاً پس از سالها) بفهمند که اون اثبات یا اصلاً صورت قضیه اشتباه بوده؟
در قرن 18 و نوزده و اوایل قرن بیستم چون ریاضی بر شالوده ای محکم بنا نشده بود، چنین چیزایی زیاد اتفاق می افتاد اما هم اکنون بسیار کمتر شده.
شما تلاشی در جهت اثبات حدس گلدباخ انجام دادید؟
نه، در حد توان من و امثال من نیست.
هنوز اون جایزه چند صد هزار دلاریش پابرجاس؟
بله
آخه 7-8 سال پیش معلم فیزیک سال سوم دبیرستان ما یه روز اومد سر کلاس و به اون شخصی که در نیمکت جلو نشسته بود گفت زود باش یه کاغذ بهم بده میخوام اینو اثبات کنم، یه میلیون دلار جایزه داره. حالا سر کلاسی که باید درس بده. تو دلم گفتم آخه بابا، کار هر بز نیست خرمن کوفتن، تو رو چه به این کارا.... یارو فکر کرده به همین کشکیه.این یه داستان شد خودش.
از اینگونه افراد در تاریخ ریاضیات بسیار می توان یافت.
موسیقی رو حرام میدونید که اهلش نیستید یا به نظرتون اتلاف وقته؟ موقع کار به نظرتون خوب نیست یه چیز آرومی هم پخش بشه؟
بنده نگفتم، اهل موسیقی نیستم، گفتم به معنای مرسوم آن نیستم. نه مانند متعصبین خشک مقدس مریض، آن را حرام مطلق و نه کار تخصصی وعلمی روی آنرا اتلاف وقت می دانم. حقیر به لطف خدا در زمینه ی دستگاههای موسیقی ایرانی و عربی اطلاعات نسبتا خوبی دارم ،چرا که برای یکی از کارهای علمی به آنها نیازمندم، به ویژه به دستگاههای اصفهان، دشتی، بیات ترک، شور و همایون علاقه بسیاری دارم و فکر می کنم مفاهیم عالی عرفانی و معنوی اشعار شاعران را می توان با این دستگاهها بسیار خوب به شنوندگان القاء کرد، اما اعتقادی به این مطلب که تنها راه آرامش خاطر، گوش دادن به موسیقی است، ندارم، آنهم موسیقی های پر سروصدایی که قطعا آرامش روانی طرف را هم از او می گیرند. حالا اگر شما صدای آبشار و نهر آب و رودخانه و دریا و پرندگان دشت و صحرا را موسیقی می دانید؛ چرا بنده به شدت اهل موسیقی هستم و اگر شنیدن الحان زیبای قرآنی را که از حنجره ی اساتید بزرگی همچون عبدالباسط، مصطفی اسماعیل و منشاوی بیرون می آید، موسیقی می دانید، بله بنده به شدت به موسیقی وابسته ام.
تا حالا تو خیابون دعواتون شده؟
بله، اما به ضد و خورد نینجامید.
بالاخره بعضی ها فقط منطق زور حالیشونه دیگه. متاسفانه باید برای این جور مواقع هم آماده بود.
همواره آماده ام، منتهی برای کتک خوردن!!!
دانشجوهاتون چی صداتون ميکنن؟
همونی که همه ی دانشجوها می گن!!
ميدونيد پشت سرتون چيا ميگن؟
اهمیتی نداره
هيئت علمی هستين؟
نه، بنده یک معلم جزء در آموزش و پرورش هستم.
شده توی کلاس با کسی لج بشید و اونو بندازید
نه، به هیچ وجه
شده کسی رو به خاطر شلوغی از کلاس اخراج کنید
یادم نمی آد
شده کسی با پرسیدن سوالات متداول شما رو ضایع کنه
بنده استاد ضایع کردنم!! اما چند بار خودم هم در دام ضایع کنندگان گرفتار شدم!!!
شده سر کلاس سوالی رو به کلی اشتباه حل کنید
بله
تا حالا خواستيد به تهران مهاجرت کنيد؟
نه
به نظرتون تهران چی داره که زنجان نداره؟
آلودگی هوا
دوست داشتيد هیئت علمی دانشگاه شريف بوديد؟
اگه تو زنجان بود، آره!!
بزرگترين مشكل(منظور مسئله اثبات نشده نيست) حال حاضر جهان رياضي و پيش روي رياضيدانان رو چه مي دونيد(مثلاً كمبود دانشمند و...)
مشکل خاصی نمی بینم، ریاضیات با قدرت داره راه خودش رو می ره.
چه طور به معنويت رسيديد شمايي كه با جبر و حساب و احكام مطلق سر و كار داريد
قبلا به این سوال مفصلا جواب دادم. همین احکام مطلق اما بسیار قدرتمند که نتیجه ی اندیشه و فکر فوق العاده ی باشکوه بشره، نشانه ی کوچکی از یک ذات بی نقصه، طبیعت بی شعور نمی تونه چنین چیزی خلق کنه. اما بازم عرض کنم که خودم شخصا به وسیله ی ریاضی به معنویت (به قول شما) نرسیدم.
براي مثال چرا به وجود حضرت مهدي معتقديد؟
آیا میشه خورشید وسط روز رو انکار کرد و گفت نه الان شبه؟!!!
اين سخن تا چه حد درست است؟خداوند براي اداره جهان تاس نمي ريزد(اداره امور توسط خداوند بر اساس احتمالات)
خدا جهان رو بر اساس قوانینی دقیق اداره می کنه نه شانس و احتمال، حتی فرض این کار برای خدا محاله.
آيا اگر در كشور ديگري كه مذهب،فرهنگ و اجتماع متفاوتي داشت(فضاي ذهني) باز هم به اسلام مي گرويديد؟(لطفاً حتماً جواب صحيح بديد)
به احتمال قوی نه، این لطف خداست که ما ها رو شیعه اثنی عشری قرار داد.
جدا از تربيت درست فرزندان و به اصلاح اسلام مدارانه با توجه به واقعيت جامعه ما سعي مي كنيد خانواده تون رو محدود كنيد يا اينكه به خودشون اجازه تصميم گيري مي ديد؟
باور کنید این رو از صمیم قلب می گم از اینکه کسی رو وادار به چیزی کنم متنفرم، حتی اگر اون چیز برام از یقینی ترین چیزا باشه. اما چون من و همسرم باید فرزندانمون رو درست تربیت کنیم و نمی تونیم در این زمینه بی خیال باشیم، اونها رو به طور غیر مستقیم آموزش می دیم. مثلا من و همسرم اهل دروغ و غیبت و مسخره کردن خلق الله نیستیم و این اخلاق به وضوح در بچه ی بزرگترم ایجاد شده. سعی می کنیم به نماز و آداب اون اهمیت بدیم، هم اکنون دختر هام با عشق و علاقه در مسجد حاضر میشن. حتی بچه ی کوچکترم هنگام الله اکبر اذان با لهجه ی شیرین خودش که روح رو از بدنم جدا میکنه میگه: بابا بابا ابر. در منزل ما من و همسرم اهل مطالعه ایم و معمولا دور و برم رو کتاب و مجله پر کرده هم اکنون دختر بزرگم با اینکه تازه اول ابتدایی رو تمام کرده نزدیک به 30 تا کتاب قصه و کتاب علمی و کلی وسایل تقویت هوش و حافظه داره و تقریبا هر روز با اونها ور می ره و امسال هم شاگرد ممتاز مدرسه شد. بد نیست بدونید ورزشکار هم هست. ایشون به وضوح قرآن خوندن رو دوست داره چون می دونه ما هم خیلی دوست داریم. هم اکنون هم دخترم با کمک ما در حال حفظ کردن قرآنه اونهم با عشق و علاقه ای خاص و فکر می کنم اگر همین جوری پیش بره تا دو سه سال آینده حافظ کل قرآن میشه. باور کنید این کارها رو نه با اجبار بابا و مامانش بلکه با عشق و علاقه ی خودش انجام میده. اگر روزی بیاد و بگه بابا از فلان کار خسته شدم همون روز اون کار رو ترکش می کنیم. اگر فرزند اینگونه بار بیاد فردا که بزرگ شد نیازی به امر و نهی بنده نداره و خودش راه مناسب و درست رو برای زندگیش انتخاب می کنه. این حقیر فقیر سراپا تقصیر روش درست تربیت دینی رو این می دونم. این کارها رو معمولا در سر کلاس درس هم انجام می دم و به طور غیر مستقیم چیز یادشون می دم. امیدوارم خدای متعال هم قبول کنه.
فكر نمي كنيد اگر در خارج از كشور تحصيل مي كرديد مي تونستيد بيشتر پيشرفت كنيد(جدا از تعصب و ناسيوناليسم) و حتي بعد مي تونستيد به كشور برگرديد و بهتر خدمت كنيد؟اصلاً به چنين موضوعي فكر نكرده ايد؟
بنده هیچ مخالفتی با تحصیل در خارج ندارم اما فعلا گرفتار قوانین دست و پا گیر آموزش و پرورش هستم.
آيا شده در طول دوران تدريس كسي به وسيله شما به اين رشته علاقمند بشه؟(مطمئناً منظورم علاقه اي متفاوته)
بله به لطف خدا بارها این اتفاق افتاده. بنده به ویژه در دانشگاه در اواخر ترم، به طور مخفیانه از دانشجوها نظر سنجی می کنم و از اونها می خوام نقاط ضعف و قوت کلاس را صراحتا بنویسن بدون اینکه اسمشون رو در برگه ی نظر خواهی قید کنند. مطاله ی این نظرات برام بسیار جالب و آموزنده است.
هدف کلی و فلسفه انجام تحقیقات در ریاضیات چیه؟ مثلاً هدف از تحقیقات و مقالات ارائه شده بر مبنای اون در رشته های فنی مهندسی، حل مسائل عملی و مبتلا به هست. در ریاضیات مقالات چه هدف عمده ای رو دنبال می کنند؟ آیا هدف اصلیشون حل مسائل حل نشده است؟
اهداف عمده ی انجام تحقیقات در ریاضیات :
- ارائه ی موضوعی جدید
- حمله به مسائل حل نشده
- توضیح و تفسیر مطالب دیگران به شیوه ای جدید و قابل فهم برای دیگران
- ایجاد ارتباط با علوم دیگر به ویژه علوم پایه و فنی و پزشکی
لطفا دو سه تا ژورنال بسیار معتبر جهانی در زمینه ریاضیات نام ببرید که مقاله دادن توش کار هر کس نیست.
Journal of the American Mathematical Society
Journal of Algebra
Pacific Journal of Mathematics
ایرانیها چه سهمی از این مقالات منتشر شده در ژورنال های معتبر دارند؟
هم اکنون در خاورمیانه در رده های اول انتشار مقالات علمی هستیم. نسبت به جهان هم سال به سال وضع بهتر می شود. به تازگی انجمن ریاضی کشور آمار جالب و بسیار امیدوار کننده ای در این زمینه در خبر نامه ی جدید خود منتشر کرده است.
بهترین دوست دانشگاهیتون در ریاضیات محض ؟
آقای دکتر شهرام رضاپور، ایشون سال گذشته مسئولیت کنفرانس ریاضی کشور رو به عهده داشتن. ایشون و بنده در یک کلاس، درس رشته ی ریاضی رو شروع کردیم و بعضی از استادها رو هم با کمک هم اذیت می کردیم، منتهی ایشون رشته ی آنالیز روادامه داد و بنده رشته ی جبر رو. یکی از موفق ترین دانشجویان دانشکده هم بود. انشاءالله هر جا هستن موفق و موید باشن.
چقدر آقای علیپور یا دیگر دوستان المپیادهای ریاضی رو می شناسید ؟
افتخار آشنایی با ایشون رو ندارم. دوستان دیگه رو هم زیاد نمی شناسم.
از دوستان خوب صندلی داغ - البته در این هفته، صندلی یخ!! - که در این چند روز بنده رو قابل دونستن و با تحمل بنده، سوالات خودشون رو - که بعضی بسیار سخت و کمرشکن بود و برای جوابشون باید ساعتها تایپ می کردم و مجبور می شدم بارها اونا رو ویرایش کنم - تشکر می کنم. از اینکه با بعضی جوابها احتمالا بعضی از شما رو ناراحت کردم، معذرت می خوام و امیدوارم از بنده به دل نگیرید.
برای دوستان سه هدیه پر ارزش دارم، معرفی یک سایت و دو نرم افزار:
هدیه ی اول:
سایتی که می خوام براتون معرفی کنم یکی از عالیترین سایتهای ریاضی است که بنده تاکنون در اینترنت دیدم. این سایت با طبقه بندی بسیار جالبی که داره سعی می کنه با تشکیل فرومها به سوالات بسیار متنوع ریاضی دانش آموزان دوره راهنمایی تا دانشجویان پیشرفته ی ریاضی جواب بده. البته این سایت به زبان انگلیسیه اما فرومهای محلی - مثلا به زبان فارسی - هم داره که دانش آموزان و دانشجویان یک کشور با زبان و خط خودشون می تونن درباره ی مسائل ریاضی در اونجا با هم به بحث بشینن. این سایت یکی از عالیترین مراجع برای دستیابی به سوالات المپیادهای جهانی، منطقه ای و کشوری هم هست. البته قسمتهای آموزشی خوبی هم داره به طور مثال آموزش Latex. البته برای پرسیدن سوالاتتون باید ابتدا ثبت نام کنید که کاملا رایگانه. آدرس این سایت اینه:
http://www.mathlinks.ro
اگه در در استفاده از این سایت مشکلی پیدا کردید، خدمتتان هستم. سوالات خودتون رو در این زمینه در اتاق ریاضیات مطرح کنید.
هدیه ی دوم:
نرم افزار اول کتاب زیبای الکترونیکی قرآن کریمه (کل متن قرآن با دو ترجمه ی فارسی و انگلیسی )، با حجم حدوداً 3 مگ.
لینک دانلود:
http://www.parsquran.com/download/FarsiQuran.exe
هدیه ی سوم:
نرم افزار دوم هم وسیله ای جالب برای تولید فرکتالهای زیباست. فایل zip که ذیلاً لینک اون رو عرض می کنم، دانلود (در حدود 4 مگ) و از حالت فشرده خارج کنید. سه فایل zip به دست می آرید که اونهارو در یک پوشه جمع کنید و از حالت zip خارج کنید. این نرم افزار احتیاج به نصب نداره و برای اجرای اون فقط باید روی شکل فرکتال داخل پوشه دو بار کلیک کنید.
http://www.4shared.com/file/162049639/4c9ad262/Fractal.html
و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین و عجل اللهم فی فرج مولانا صاحب الزمان.
بازگشت به اول صفحه